• -

Ako zvýšiť výkon a zároveň pohodu Vašich zamestnancov?

Category : Produkty , Stravovanie

Ako zvýšiť výkon Vašich zamestnancov? Pozrite si spätnú väzbu z prednášky, ktorú som robil v Trnave.

 

 

  • efektívne postupy ako zvýšiť výkonnosť, zdravie a produktivitu
  • inovatívne a overené informácie prinášajúce hmatateľné výsledky
  • vhodné nie len pre spoločnosti, ale akýkoľvek typ kolektívu (napr. komunita vo fitness centre)
  • investícia: 1,200€

"Moji zamestnanci sú stále unavení a neproduktívni!" - častá veta, ktorú možno počuť v pracovnom prostredí. Musí to tak byť?

Správnemu stravovaniu a optimalizácii zdravia som sa začal venovať v roku 2004. V tej dobe bolo verejnosti takmer neznáme čokoľvek z oblasti fitness, z oblasti alternatívnej medicíny a z oblasti toho, ako sa dá prostredníctvom pár zmien v stravovaní dosiahnuť obrovský efekt v produktivite.

Projekt Progress Culture som spustil koncom roka 2015. Od doby, kedy som začal s tréningom a stavovaním ja, až do spustenia Progress Culture som vnímal obrovskú zmenu v postoji širokej verejnosti ku zdravému životnému štýlu.

Dokonca aj od roku 2015 po dnešný deň sa nárast záujmu zvýšil.

A stále narastá. Rád si myslím, že je to zásluhou aj mojej práce a viac ako 16,000 fanúšikov na Facebooku (ďakujem) by snáď potvrdilo, že sa už v tomto smere odo mňa niečo naučili.

Každopádne... Nárast záujmu o zdravší, lepší a kvalitnejší životný štýl je fantastický a verím, že dôležitosť správneho stravovania si bude uvedomovať čoraz viac ľudí.

Pretože z tohto nárastu mám obrovskú radosť. Z čoho mám radosť ešte viac je to, že čoraz viac zamestnávateľov a manažérov si začína uvedomovať, že je potrebné ľudí školiť nie len v oblastiach ako predaj, marketing, práca s internými systémami a podobne, ale aj v oblastiach, akými sú stravovanie, psychická sústredenosť, kvalitný spánok atď.

Nie je predsa nič horšie, ako pozerať sa na svojho zamestnanca, ako sa pri zadaných úlohách trápi, ako potrebuje na prežitie dňa 8 káv, ako sa na ňom v rámci dlhšieho časového obdobia podpisuje nekvalitný spánok a jeho nedostatok, ako sa nevie sústrediť a ako z neho postupne vyprchal elán a nadšenie z práce, ktorú robí.

A aj keď nie ste zamestnávateľ, ktorý dbá na pohodu svojich ľudí, ale ide Vám iba o čísla a zisk, musíte si logicky vedieť odvodiť, že neproduktívny zamestnanec = neadekvátne výsledky/zisk.

Práve tu do hry vstupuje správne stravovanie.

Správnym stravovaním ale nemyslím klasické odporúčania, aby ste jedli BeBe dobré ráno na raňajky, lebo obsahujú vlákninu a zázračnú formu postupne sa uvoľňujúcej energie, ktorá Vám mimochodom vydrží iba 30 minút, potom príde náraz, únava a chuť si ísť ľahnúť a nie pracovať.

Nehovorím ani o tradičných fitness jedálničkoch na jednej A4, ktoré Vám síce pomôžu vyzerať lepšie, ale Vaša kvalita života sa rovná nule a okrem toho skončíte s hormonálnou nerovnováhou a Vaše krvné testy budú pripomínať krvné testy 80 ročného fajčiara, ktorý celý život prežil na konzervách a v znečistenom prostredí.

Nie.

Ja hovorím o správnom stravovaní, ktoré berie do úvahy prirodzený biorytmus človeka, hormonálnu krivku počas celého dňa, vplyv jednotlivých faktorov na sústredenie a produktivitu a najmä zdravie.

Stravovanie, ktoré Vám zabezpečí v prvom rade dostatočnú energiu počas celého dňa, ktoré Vám pomôže večer sa upokojiť, zrelaxovať a pripraviť sa tak na spánok, ktorý netrvá 3h, pretože inak sa stále prehadzujete, ale ktorý je regenerujúci, osviežujúci a ráno sa zobudíte ako nový človek, pripravený čeliť výzvam počas dňa.

Stravovanie, ktoré vnímate ako súčasť Vášho životného štýlu, nie ktoré vnímate ako „diétu“ alebo obmedzenie a ktoré Vám prikáže nosiť si jedlo so sebou v plastových miskách.

O správnom stravovaní som napísal už viac ako 160 článkov, približne 88 tipov a mnoho ďalšieho materiálu (e-booky...). Možno ste už počuli, že moji klienti majú výsledky už v prvých týždňoch. Možno ste tiež počuli, že môj prístup k veciam je iný, komplexný. A som presvedčený, že ste počuli mnoho iných vecí. Ja som sa, napríklad, dozvedel, že sa o mne hovorí, že som vo svojom odbore najlepší.

A aj keď nie som ego maniak, je to príjemná spätná väzba, ktorá hovorí o tom, že energia, ktorú vkladám do svojej práce, je investovaná v prospech Vás a pomáha Vám. Čo je pre mňa úžasné.

Aj na základe toho ma oslovil pán Oravec s tým, či by som nechcel pre jeho tím zložený z cca 20 ľudí predniesť niečo na tému „Prečo sa stravovať zdravo?“. Nadšene som súhlasil.

S účastníkmi sme preberali rôzne kľúčové faktory v tom, ako stravovanie vplýva na produktivitu práce, na energiu a celkovú kvalitu života. Preberali sme vnútornú (energia, depresie, sebavedomie...) a vonkajšiu (pleť, telo...) rovinu, ktorú stravovanie ovplyvňuje.

Bavili sme sa na rovinu a v jednoduchých, ale zato praktických príkladoch, sme si vysvetlili, prečo je stravovanie dôležitou investíciou pre každého človeka.

Ešte pred zahájením „Otázok a odpovedí“ účastníci dostali prvú úlohu – aplikovať jednoduchý trik, ktorý im pomôže zvýšiť ich energiu a zdravie a ktorým strávia maximálne 2 minúty denne. A na základe spätných e-mailov viem, že účastníci s týmto trikom začali hneď na druhý deň.

A čo na celú prednášku hovorí manažér tímu, pán Oravec?

„Stránku Progress Culture sledujem cca 2 roky, spoluprácu som najprv začal s Miroslavom na individuálnej báze, ale po zaradení jedálnička som začal na sebe vidieť zvýšenú energiu a s tým prichádzala aj väčšia motivácia, mentálna vyrovnanosť a chuť do práce, čo je pre mňa ako podnikateľa/manažéra najdôležitejšie.

Pri mailovej komunikácii som zbadal z Mirovej strany veľmi profesionálny prístup, ale hlavne som cítil, že má čo ponúknuť nielen ako profík v stravovaní, ale aj celkovo ako človek, lebo má veľmi dobrý pohľad na život a názory. Po pár komunikáciách sme sa s Mirom dohodli na spolupráci s mojou firmou a začali sme ročný cyklus pre môj manažment.

Už po úvodnom cykle som cítil z ľudí nadšenie a motiváciu na zmenu k lepšiemu. Počas prednášky som videl, že veľmi veľa mentálnych vzorcov zo stravovania, je takých istých ako v biznise. Už dnes nielen ja, ale aj môj manažment, sa teší na ďalšiu prednášku a preto som strašne rád, že sa naštartovala spolupráca s p. Miroslavom Provazníkom.“ - Martin Oravec

Dôležitosť stravovania v pracovnom procese je novým trendom a ja mám radosť, že tento pomaly prichádza aj na Slovensko.

Ak chcete ísť s dobou, zvýšiť produktivitu a kvalitu života Vašich zamestnancov, pomôcť im nie len k lepšiemu pracovnému výkonu, ale aj k tomu, aby si vedeli voľný čas užiť s väčším množstvom energie a radosti, čo následne vedie k vyšším pracovným výkonom a väčšiemu zisku pre Vás, a máte záujem o prednášku aj vo Vašej spoločnosti, vyplňte nižšie, prosím, formulár, a ja Vám na e-mail pošlem viac detailov, dohodneme si telefonický rozhovor alebo osobné stretnutie a preberieme všetky možnosti.

Vaše meno (povinné)

Váš email (povinné)